Vacature: kunstexperts en hoofddocent gezocht

Wij zoeken voor de tweede editie van SittArt (vanaf september 2018) een nieuwe hoofddocent en kunstexperts. Lees hieronder verder wat de vacatures inhouden

Vacature hoofddocent SittArt

De functie: Hoofddocent. Wij zijn op zoek naar een hoofddocent die de kinderen begeleid in hun persoonlijke ontwikkeling. Ook ben je de spil tussen kinderen, ouders en kunstexperts. Het project is als volgt opgebouwd:

 • Op de eerste zaterdag leer je de kinderen kennismaken met de kunstvorm. Dit doe je door te bespreken en te laten zien welke stijlen er binnen de kunstvorm bestaan. Ook bespreek je wat je allemaal nodig hebt om een bepaalde kunstvorm te beoefenen/kunst te maken. Daarna volgt er een workshop van een kunstexpert, waarin de kinderen voor het eerst actief aan de slag gaan met de kunstvorm.
 • Op de tweede zaterdag begin je met reflecteren; wat hebben de kinderen allemaal geleerd gedurende de eerste zaterdag. Daarna laat je de kinderen individueel experimenteren met de kunstvorm. Hierbij begeleid je de kinderen in het maakproces.

Voor deze functie zijn lesbrieven beschikbaar. De bedoeling is dat je het eerste halfjaar (september-januari) meeloopt met onze huidige hoofddocent, en je het tweede halfjaar (februari-juni) zelfstandig het project zal uitvoeren.

Waar & Wanneer: het project bestaat uit twee lesblokken: september-januari en februari-juni en zal plaatsvinden in Sittard. Het eerste lesblok vindt plaats op de volgende dagen: 29 september & 6 oktober, 20 & 27 oktober, 17 & 24 november, 8 & 15 december, en 19 & 26 januari. Cursusdagen duren van 13.00-16.30u.

Wat verwachten we van jou:

 • Je hebt affiniteit met één of meerdere kunstvormen
 • Je hebt affiniteit met kinderen
 • Je bent bereid om open te staan voor nieuwe lesmethoden en het experiment met de kinderen aan te gaan
 • Interesse om jezelf te ontwikkelen tot vaste hoofddocent
 • Je bent in het bezit van een geldige VOG-verklaring of bent bereid deze aan te vragen

Wat kun je van ons verwachten:

 • Een vergoeding à €150 per maand voor het eerste lesblok
 • De mogelijkheid om (indien geschikt) zelfstandig het project voor langere tijd uit te voeren met bijbehorende vergoeding
 • Een kritische leeromgeving

Informatie en solliciteren: voor meer informatie over deze functie en om te solliciteren kun je een mailtje sturen naar sittart.mail@gmail.com of bel of whatsapp Fréderique Purnot op 0630604415.

 

Vacature kunstexpert(s) SittArt

De functie: Kunstexpert (in theater, dans, muziek, film/fotografie en beeldende kunst). Wij zijn op zoek naar kunstexperts die eenmalig een workshop à 2 uur willen geven. Belangrijk is dat de kinderen kennis maken met de desbetreffende kunstvorm door middel van improvisatie (uitgezonderd: film/fotografie en beeldende kunst). Aan het eind verwachten wij een korte eindpresentatie (+/- 10 min) waarin aan de ouders getoond kan worden wat de kinderen geleerd en gemaakt hebben. De workshop mag op klassikaal niveau gegeven worden (maximaal aantal deelnemers: 10).

Waar & Wanneer: Één van de volgende data: 29 september, 20 oktober, 17 november, 8 december, of 19 januari. De workshop die gegeven zal worden vindt plaats van 14.15-16.15u in Sittard.

Wat verwachten we van jou:

 • Je hebt affiniteit met één of meerdere kunstvormen (theater, dans, muziek, film en/of beeldende kunst)
 • Je hebt affiniteit met kinderen
 • Je bent bekend met improvisatiekunst en kunt hierin een workshop geven (uitgezonderd: film/fotografie en beeldende kunst)

Wat kun je van ons verwachten:

 • Een vergoeding van €60 per workshop (exclusief reiskosten)
 • Een enthousiaste groep deelnemers
 • De mogelijkheid om opgenomen te worden in ons vast docententeam en mee te denken over de verdere invulling van het project

Informatie en solliciteren: voor meer informatie over deze functie en om te solliciteren kun je een mailtje sturen naar sittart.mail@gmail.com of bel of whatsapp Fréderique Purnot op 0630604415.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s